F.A.Q.

Is een rookkanaal door de buitenmuur voldoende voor de Adler pelletkachels?

Als de wind niet recht op deze buitenmuur staat is dit meestal goed te doen. Zorg er wel voor dat de rook niet weer naar binnen kan slaan door ramen of andere ventilatieopeningen (blijf er minstens 1,5 meter vandaan). Zorg er ook voor dat uw buren geen last van de rook ondervinden.

Moet het rookkanaal een bepaalde hoogte hebben?

Wij adviseren om het rookkanaal minimaal 1,5 meter hoog te maken. Dit zorgt voor net voldoende natuurlijke trek om te voorkomen dat te veel rook de kamer binnen komt als de stroom uitvalt. Bij stroomuitval is het namelijk zo dat de rook dan niet meer naar buiten geblazen wordt en de weg van de minste weerstand zal zoeken. Soms betekent dit dat wat rook niet via het rookkanaal naar buiten gaat maar de kamer in kan komen. De kachel zal bij een stroomuitval overigens vanzelf uitgaan na enkele minuten.

Kan een pelletkachel op een bestaande schoorsteen worden aangesloten?

Dit is absoluut geen probleem (mits de schoorsteen in goede conditie is). Doordat de Adler pelletkachels perfect af te stellen zijn kan de natuurlijke trekkracht van de schoorsteen erg goed gecompenseerd worden. Bij schoorstenen met een te grote diameter of schoorstenen in een koud deel van het huis (b.v. aan de buitengevel) is het vaak wel verstandig om het bestaande rookkanaal te intuberen. Als u twijfelt: vraag ons gerust om raad.

Hoeveel kan ik besparen met een pelletkachel

Bij het gebruik van DIN+ pellets en een goed afgestelde en gedimensioneerde pelletkachel is de besparing per geproduceerd kWh aan warmte ongeveer 30% in vergelijking met aardgas of mazout/stookolie. Vaak is de besparing echter nog iets hoger doordat een pelletkachel veel directer en plaatselijker verwarmd. Indien u nu stookt op propaangas is de besparing nog veel hoger.

Wat heb ik allemaal nodig om een CV pelletkachel aan te sluiten en is een CV-pelletkachel wel veilig?

Om een CV-pelletkachel aan te sluiten dien je een overdrukventiel, een passende pomp en een correct gedimensioneerd expansievat te monteren.

De CV pelletkachel heeft een ingebouwde beveiliging tegen oververhitting en overdruk en is gebouwd volgens de geldende Europese normen.

Met andere woorden; de CV-pelletkachel is net zo veilig als ieder ander soort CV-ketel. Bij het aansluiten op een bestaande installatie adviseren wij altijd om dit in samenwerking te doen met de CV-installateur die de bestaande installatie ook aangelegd heeft of kent.