ISDE subsidie

Subsidies voor pelletkachels en -ketels

Minimaal €500 subsidie voor een pelletkachel, €1400 voor een cv-pelletkachel en €3200 voor een pelletketel!

Contact An Agent

Subsidie voor pelletkachels en pelletketels

Sinds 2016 is er in Nederland een subsidie op duurzame investeringen beschikbaar. In het kort houdt deze regeling in dat u minimaal €500,- subsidie op een pelletkachel kunt ontvangen. Bij een cv-pelletkachel is de subsidie minimaal € 1400,- en bij een pelletketel €2500,-

Met deze ‘investeringssubsidie duurzame energie’ (ISDE) probeert de overheid duurzame energie te promoten, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, en jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

subsidie schema pelletkachels pelletketels ISDE RVOWat houdt de subsidie regeling in:

  • U kunt voor bijna alle nieuwe Adler pelletkachels subsidie aanvragen (deze voldoen aan de technische eisen). U kunt een lijst van de pelletkachels die in aanmerking komen voor subsidie vinden op de apparatenlijst. Let op, deze lijst wordt nog aangevuld, het kan dus zijn dat de pelletkachels nog niet op deze lijst vermeld staan.
  • U kunt subsidie ontvangen na aankoop èn betaling van de pelletkachel na 1 januari 2016. Voor bedrijven geldt dat u eerst de subsidieaanvraag moet indienen voordat u tot aankoop mag overgaan.
  • U mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen.
  • De hoogte van de subsidie voor pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,- (pelletkachels) of €1400,- (cv-pelletkachels).  Voor pelletketels geldt een subsidiebedrag van €80,- (tot 40kW) of €120 per kW (vanaf 40kW) met een minimum van €2500,-.

Klik op “subsidie” in het menu om een overzicht te krijgen van al onze toestellen die nu al in aanmerking komen voor de subsidie.

De apparatenlijst op de RVO-website wordt continue bijgewerkt. Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen is deze publicatie vertraagd.

Apparaten die wel aan de (technische) eisen in de regeling voldoen, maar nog niet op de lijst staan, kunnen wel in aanmerking komen. U kunt als aanvrager wél alvast de subsidieaanvraag doen wanneer het apparaat niet op de lijst staat. Vul dan een omschrijving van het apparaat in en voeg bijvoorbeeld ook een brochure of andere specificatie bij.

 

Meer informatie kunt u hier vinden:

Website van de overheid over de ISDE subsidie

Wilt u hulp bij de aanvraag van subsidie? Uw Adler dealer kan u daarbij helpen zodat uw aanvraag op juiste wijze wordt ingevuld.